22-12-2017 07:04 | Door: Chris Thijssen

FrieslandCampina ziet voor het tweede jaar op rij een groei in het aantal leden-melkveebedrijven dat een vorm van weidegang toepast. In 2017 lag dit aandeel op 79,4 procent, een stijging van 1,2 procentpunt ten opzichte van vorig jaar.

Door actieve werving en begeleiding zijn er dit jaar 314 melkveebedrijven gestart met weidegang, stelt FrieslandCampina. Een aantal melkveehouders kreeg advies op maat. Daarnaast organiseerde het bedrijf speciale weidegang-clinics en biedt FrieslandCampina in samenwerking met Stichting Weidegang adviesgesprekken aan met melkveehouders die overwegen hun koeien te weiden.

Weidegang

“De groei van het aantal bedrijven dat weidegang toepast is een positieve ontwikkeling”, zegt Frans Keurentjes, voorzitter van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina. “De zichtbaarheid van de koe draagt bij aan de maatschappelijke acceptatie en aan het imago van de melkveehouderij. Wij zijn ontzettend blij met deze stijging en bedanken alle weiders.”

Om weidegang aan te moedigen, beloont FrieslandCampina zijn leden-melkveehouders als zij hun koeien minimaal 120 dagen per jaar minimaal 6 uur per dag in de wei te laten grazen. Daarvoor ontvangen zij een weidegangtoeslag van € 1,50 per 100 kilo melk.

Lees ook:

Bron: FrieslandCampina | Foto: Shutterstock.com