31-01-2018 15:26 | Door: Chris Thijssen

IJsproducent Ben & Jerry's brengt zijn plantaardige ijs nu ook in Nederland op de markt. Het ijs is gemaakt op basis van amandelmelk en bevat geen zuivel of andere dierlijke ingrediënten.

Het plantaardige ijs komt in twee varianten: één met bananenijs met stukken chocolade fudge-brownie en één met chocolade-ijs met stukken chocolade fudge-brownie. De ingrediënten zijn volgens Ben & Jerry’s Fairtrade-gecertificeerd.

ben & jerry's vegan ijs

De fudge-brownies in het ijs, ook vrij van zuivel, zijn gemaakt door de Amerikaanse Greyston Bakery. Dit bedrijf doet niet aan sollicitatiegesprekken, maar aan ‘open aannemen’. Dat betekent dat iedereen die door de deur van de bakkerij loopt, zijn naam op een lijst kan zetten. Zodra er een plek vrijkomt, wordt diegene gebeld. Zo krijgen mensen die buiten de maatschappij zijn komen te staan een kans.

Lees hier een interview met Sunitha Malieckal van Greyston Bakery: Waarom deze koekjesfabriek vrijwel iedereen aanneemt

CO2-reductie

Begin 2016 bracht Ben & Jerry’s voor het eerst zuivelvrij ijs op de markt. De Verenigde Staten hadden de primeur met het ijs, gemaakt van kokosnoot en amandelmerk. Volgens Ben & Jerry’s leidt de productie van zuivelvrij ijs tot een forse CO2-reductie.

Zo zou zuivelproductie verantwoordelijk zijn voor zo’n 40 procent van de totale CO2-uitstoot van de ijsproducent. Dat is te wijten aan de methaanuitstoot en het energie- en grondgebruik van de veehouderij.

Bron: Ben & Jerry’s, DuurzaamBedrijfsleven | Foto: Adobe Stock