08-02-2018 15:17 | Door: Martijn van der Donk

Biologische melkgeitenbedrijven hebben dinsdag de coöperatie Bio Goat Meat opgericht. Doel van het samenwerkingsverband is om het melkvee op een duurzame manier te fokken en vermarkten in het biologisch segment.

Dit schrijft FoodHolland.

Coöperatie telt 30 leden

De coöperatie telt al meer dan 30 leden. Bio Goat Meat regelt de logistiek, slacht, verwerking, distributie en afzet. Zij ondersteunt haar leden daarnaast met advies over huisvesting en voeding van de dieren. 

Bio Goat Meat biedt twee soorten vlees aan: Capretto en Chevon. Capretto is vlees van een lam van 8 tot 12 kilo. De smaak van het vlees is zacht en vol. Chevon komt van bokjes van ongeveer 35 kilo die vanaf het voorjaar in de wei lopen. Aan de coöperatie de taak om dit relatief onbekende geitenlamsvlees op de kaart te zetten.

Steun provincie en EU

Met meer dan 30 leden vertegenwoordigt de coöperatie al circa driekwart van de biologische geitenbedrijven in Nederland. Het initiatief voor Bio Goat Meat wordt ondersteund door de provincie Groningen en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.

Bron: FoodHolland | Afbeelding: Adobe Stock