13-04-2018 09:30 | Door: Martijn van der Donk

De biologische melk, karnemelk en yoghurt van Arla zitten vanaf dit weekend in een duurzamere verpakking. Voor deze nieuwe zuivelpakken wordt 100 procent ongebleekt bruin karton gebruikt. Ook de gladde afwerking die bij de reguliere verpakking aan de buitenkant zat, ontbreekt. Deze innovatie in combinatie met de toepassing van hernieuwbare kunststof zorgt voor een reductie van 34 procent CO2-uitstoot per verpakking.

'duurzaamste zuivelpak'

De zuivelproducent claimt daarmee het meest duurzame zuivelpak van Nederland te hebben. Arla verkoopt per jaar bijna 30 miljoen pakken met biologische zuivel. Met dit milieubewuste zuivelpak bespaart Arla 272 ton aan CO2-uitstoot. Om de verpakking klimaatneutraal te produceren compenseert Arla de resterende 539 ton CO2-uitstoot door een samenwerking met Trees for All. Deze organisatie plant nieuwe bomen aan die CO2 nodig hebben om te groeien.

Vanaf aankomend weekend voert Arla de nieuwe verpakking van Arla Biologisch gedoseerd in. Als eerste gaan de 1 liter pakken biologische melk, karnemelk en yoghurt over. De 250 ml, 500 ml en 1,5 liter verpakkingen volgen op een later moment.

Lees verder: 

Bron: Arla | Afbeelding: Shutterstock