15-05-2018 08:28 | Door: Britt van den Elshout

Het Nederlandse bedrijf Vivera neemt een 100 procent plantaardige biefstuk in productie. Vanaf 21 mei zal het product in de schappen van Britse supermarktketen Tesco liggen en vanaf juni is de biefstuk ook in Nederland verkrijgbaar.

Vivera is één van de drie grootste producenten van vleesvervangende producten in Europa met een weekproductie van 1 miljoen producten. Bij de productie van de plantaardige biefstuk worden alleen ingrediënten als tarwe en soja gebruikt.

Vanaf mei ligt de biefstuk in ruim 400 Britse supermarkten. Op 29 en 30 mei zal de plantaardige biefstuk officieel in Nederland worden gepresenteerd in de RAI Amsterdam. Vanaf de tweede helft van 2018 zal Vivera het product ook in andere Europese landen gaan verkopen.

De doelstelling van het bedrijf is om aan het eind van 2018 een productassortiment te hebben dat volledig uit plantaardige producten bestaat. Inmiddels stijgt de teller van het aantal vleesvervangende producten tot boven de veertig.

De markt voor vleesvervangers

Volgens recent onderzoek  van ABN Amro is de markt voor vleesvervangers de afgelopen vijf jaar met 12 procent gegroeid. Het productaanbod neemt toe evenals de investeringen. De bank verwacht de aankomende jaren een versnelling van de groei.

Supermarkten maken echter nog steeds veel meer reclame met vlees dan met vervangers. Lidl gaf bijvoorbeeld € 38,4 mln, iets meer dan de helft van het budget, uit aan reclames waarin vlees voorkwam en € 2,6 mln aan reclames met vleesvervangers.

Lees ook:

Bron & Foto: Vivera