02-07-2018 11:23 | Door: Martijn van der Donk

Vanaf vandaag liggen in alle Albert Heijn-winkels duurzaam geproduceerde zuivelproducten van A-ware in de winkel.

Vorig jaar sloten Albert Heijn en A-ware een overeenkomst om een duurzamere en transparante productieketen voor zuivelproducten te realiseren. Een groot aantal melkveehouders meldde zich aan die binnen dit concept melk leveren aan A-ware.

Premie

Melkveehouders die meedoen aan het programma ontvangen een premie bovenop de A-ware melkprijs. Het doel is om de komende jaren het zuivelassortiment uit deze melkstroom uit te breiden. 

Binnen het programma van A-ware en Albert Heijn krijgen koeien meer rust, licht, lucht, gras en ruimte. Ze kunnen grazen in de wei en ’s winters hebben ze meer ruimte in de stal om te eten en te liggen. Het voer van de koeien komt uit de regio, de boeren gebruiken uitsluitend groene stroom.

Bodemprogramma

Ook is er een bijzonder bodemprogramma. Dankzij speciale zaden wordt de biodiversiteit van de bodem bevorderd en ontstaat er een kruidenrijk grasland. Hierdoor wordt de bodem gezonder en veerkrachtiger en zijn er meer weidevogels in de graslanden. Voor dit programma krijgen de boeren een extra vergoeding.

Lees ook: 

Bron: Royal Aware | Afbeelding: Shutterstock