14-09-2018 16:51 | Door: Sanne Bode

Nestlé gaat gebruik maken van een moderne satelliettechniek om 100 procent van haar mondiale palmolietoevoerketens te monitoren. Voedingsmiddelenconcern maakt daarbij gebruik van het verificatiesysteem van Starling, een wereldwijd systeem dat aantoont dat er in de gehele toeleveringsketen geen ontbossing plaatsvindt.

Starling maakt gebruik van hypermoderne technologie, door radarbeelden met hoge resolutie te combineren met optische satellietbeelden. Het zorgt het hele jaar door voor een onbevooroordeelde monitoring van landbedekkingsveranderingen en verstoringen van bosbedekking. De combinatie van verzamelde gegevens en analyses stelt bedrijven in staat om risico's te beheren en veldinterventiestrategieën uit te voeren om veranderingen aan te jagen.

Houtkap

De satellieten bewaken de palmolietoevoerketens dag en nacht, ongeacht de certificeringsstatus. Daarmee gaat het bedrijf de houtkap van bossen voor de aanleg van palmolieplantages tegen.

Benjamin Ware, Global Head of Responsible Sourcing : “Onze monitoringsresultaten zullen we publiekelijk delen. Op basis daarvan kiezen we ervoor om leveranciers te schorsen of om de situatie te verbeteren, wat gepaard gaat met het verzoek aan leveranciers om hun toezeggingen met ons te delen. Daardoor kunnen we met onze partners werken aan verbetering op basis van onbetwistbare bewijzen. Deze informatie wordt samen met onze voortgangsrapporten gedeeld met onze stakeholders, waaronder consumenten, beleggers en retailers. Het wordt beschikbaar gesteld op het Transparency Dashboard, dat op 1 maart 2019 op onze website zal verschijnen"

Lees ook: Nederland op weg naar 100% duurzame palmolie

Bron: Nestlé | Afbeelding: Adobe Stock