06-10-2014 12:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Stop Food Waste symposium zoekt concrete oplossingen die bijdragen aan de vermindering van afval en die bovendien geld opleveren. Op 6 november 2014 presenteren tien captains of industry hun vraagstukken.

Het Stop Food Waste symposium is een initiatief van conceptbureau Dutchlabel, dat in samenwerking met NRC.next een forum van bedreven en gedreven conceptdenkers heeft opgezet (www.heteivancolumbus.net). In de gehele voedselketen wordt per week voor € 2 mrd aan voedsel verspild. Niet voor niets heeft de Europese Unie 2014 uitgeroepen tot het Jaar tegen Voedselverspilling.

Voor het symposium zijn vraagstukken over food waste van tien toonaangevende bedrijven onder de loep genomen door deze bijzondere denktank. Tien captains of industry van onder meer Tetra Pak, Bake Five en La Place presenteren hun food waste issues. De bedrijven komen uit verschillende schakels in de voedselketen: van oogst en transport, tot prognose, planning, logistiek, verpakking, bevoorrading en schapmanagement.

De denktank van gedreven conceptdenkers bestaat uit Edward de Bono, Daan Roosegaarde, Lidewij Edelkoort, Erik Kessels, Joep van Lieshout, Wim Michels, Raoul Heertje en Frank Tjepkema. Tijdens het symposium worden de oplossingen van de conceptdenkers voor de issues gedeeld.

De verwachting is dat de resultaten de verspilling over de gehele keten drastisch verminderen en bedrijven helpen hun omzet te verhogen. Door twee werelden samen te brengen, bedrijven en conceptdenkers, zijn bijzondere oplossingen ontstaan voor het terugdringen van verspilling.

 

Voor wie?

 

Het Stop Food Waste Symposium is bedoeld voor managers en professionals uit de levensmiddelenbranche, werkzaam in foodretail, -productie, -transport, horeca en catering. Dagvoorzitter is Toine Timmermans, gespecialiseerd in voedselonderzoek aan de Wageningen Universiteit, food waste expert en programmamanager en thema- directeur bij het Top Instituut Food & Nutrition.

Food Waste Symposium | 6 november 2014. Restaurant Stork, Amsterdam

Geef u nu op voor dit Symposium en verdien geld met uw waste.

Duurzaam Bedrijfsleven beschikt over een aantal gratis toegangskaarten. Meld u aan via  info@stopfoodwaste.nl, vermeld uw naam en bedrijf en ontvang direct een bevestiging.