19-06-2019 09:30 | Door: Bas Joosse

Supermarktketen Lidl vestigt vanaf 27 juni een week lang de aandacht op bijzondere, innovatieve en duurzame producten. Dit gebeurt in het kader van de themaweek ‘FutureGoods’. De producten zijn afkomstig van lokale leveranciers en start-ups.

Cruesli gemaakt van reststromen van voedsel, biologische groenten om thuis te kweken, aardappelbrood, oesterzwammen en zeewierwraps van Seamore: dat zijn enkele van de twaalf producten die Lidl vanaf 27 juni in de schappen legt.

“De consument kiest steeds meer voor plantaardige- of duurzame producten. Met de FutureGoods themaweek maakt Lidl deze innovatieve producten voor een brede doelgroep toegankelijk. Daarnaast bieden we lokale leveranciers de kans om met hun unieke concept in de schappen van alle Lidl-winkels te liggen’’, zegt Erik van den Hoogen, senior-manager inkoop bij Lidl Nederland.

Lees ook: Zeewier is het eten van de toekomst, volgens deze voedselproducent

Andere producten die Lidl tijdens de week verkoopt zijn een fruit- en notenreep op basis van gedroogde banaan, sokken van biokatoen en gerecyclede oude visnetten, veganistisch ijs en superfoods.

De twaalf producten zijn geselecteerd nadat Lidl een oproep deed om ‘futuregoods’ te pitchen. De start-ups en leveranciers kregen na hun pitch ondersteuning van StartLife, een organisatie die opgericht werd door de universiteit van Wageningen. StartLife wil start-ups in de voedsel- en agrarische sector ondersteunen om zich te ontwikkelen tot toonaangevende bedrijven. “Onze missie is om ondernemerschap te bevorderen in de voedsel- en landbouwsector, en ondernemers en hun teams te ondersteunen bij het transformeren van innovatieve ideeën in ondernemingen met een wereldwijde impact”, stelt de organisatie.

Duurzame acties Lidl

De supermarktketen stimuleert leveranciers van groente en fruit sinds 2016 om hun teelt te verduurzamen. Alle leveranciers moeten producten leveren die minimaal aan de eisen van PlanetProof of Biologisch voldoen of van een vergelijkbaar duurzaamheidsniveau zijn. 

Naast de duurzame producten doet Lidl ook op andere gebieden aan duurzaamheid. Zo zijn alle filialen inmiddels aardgasvrij. Voor de verwarming wordt gebruikgemaakt van een elektrische warmtepomp. In Woerden wordt de eerste energiezuinige vestiging gebouwd.

Bron: StartLife | Afbeelding: Adobe Stock