31-07-2012 10:06 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het gemak van fastfood, maar dan in een gezonde, duurzame variant. LYFE Kitchen, een nieuwe keten voor duurzaam voedsel, is het geesteskind van een ex-topman van McDonald’s.

Met de opening van het eerste restaurant in Californië heeft Mike Roberts, voorheen operationeel directeur bij McDonald’s, de aftrap gedaan van wat de eerste restaurantketen voor duurzaam voedsel ter wereld moet zijn. LYFE Kitchen is de naam die de marketingafdeling voor de keten heeft bedacht, oftewel Love Your Food Everyday.

“Stel je voor dat er tientallen miljoenen duurzame maaltijden geserveerd worden met de efficiëntie die mensen verwachten van een fastfoodketen”, vertelt Roberts in een interview met Wired.com. “Zoiets is nog nooit eerder geprobeerd.”

Dit is nog nooit eerder geprobeerd. Mike Roberts, LYFE Kitchen

Formule

Roberts wil in de komende vijf jaar tussen de 500 en 1.000 restaurants openen. De formule van LYFE Kitchen staat loodrecht op die van zijn voormalige werkgever: de restaurants zullen alleen duurzaam en gezond voedsel op de kaart hebben staan.

In Palo Alto, gelegen nabij het liberale San Francisco, is onlangs het eerste restaurant geopend. De maaltijden worden bereid zonder room, bloem en kunstmatige toevoegingen. Bier en wijn zijn biologisch. Daarnaast wordt er zo efficiënt mogelijk me energie omgegaan.

Sceptici wijzen erop dat er niet genoeg duurzaam voedsel geproduceerd kan worden om een grootschalige restaurantketen als Lyfe Kitchen te voorzien.

Bron: Volkskrant, Wired

Foto: LYFE Kitchen