17-12-2014 14:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Bayer CropScience en de Chinese levensmiddelenfabrikant Cofco Tunhe hebben een overeenkomst getekend voor innovaties in de duurzame landbouw.

Cofco Tunhe is de grootste leverancier van producten en diensten in de landbouw en voedingsindustrie in China. Door de combinatie van het ketenmodel van Cofco en de technologie van Bayer hopen beide bedrijven nieuwe, duurzame landbouwmethoden te ontwikkelen. De tomatenteelt is de eerste sector die Bayer en Cofco gezamenlijk aanpakken.

Centraal in de plannen staat de ontwikkeling van nieuwe tomatenrassen en variëteiten, een hogere opbrengst en verbeterde kwaliteit.  Die inspanningen moeten leiden tot producten die voldoen aan de hoge eisen van buitenlandse afnemers en een hoger inkomen voor lokale Chinese telers. Daarnaast investeren Bayer en Cofco in milieumanagement van landbouwgebieden en duurzame opslag.

Cofco is sinds vier jaar aangesloten bij het Sustainable Living Plan van Unilever. Volgens Vice President Tianchi Yu van Cofco is de samenwerking met Bayer een nieuwe stap in het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Bron: FreshPlaza, Bayer CropScience | Foto: sylvar, via Flickr