14-01-2015 13:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Vleeswarenproducent Zwanenberg start met de productie van bietenburgers. Het Almelose bedrijf speelt in op het koopgedrag van duurzame consumenten.

De Zwanenberg Food Group zal in februari de eerste bietenburgers afleveren. Deze zijn in de eerste instantie bestemd voor de horeca en cateringbedrijven. Later komt de burger ook in de winkel te liggen. Verder staan een bonenburger en verschillende groentespreads op de planning.

Met twaalf eigen productielocaties, 1.600 medewerkers en een omzet van € 350 mln is Zwanenberg Food Group een grote speler in de Europese vleeswarenmarkt. Met de beslissing om groenteproducten aan het assortiment toe te voegen, speelt de vleeswarenproducent in op de huidige markt. Volgens CEO Ronald Loterink willen consumenten duurzamer leven, schrijft de website EVMI. Daarbij past een afnemende vleesconsumptie.

 

Gezonder

 

Het bedrijf hoopt ook bij te dragen aan gezonder eetgedrag van consumenten. Loterink geeft aan dat te weinig mensen de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente binnen krijgen. Volgens schattingen ligt dit percentage rond de vijf procent. Met het groente-assortiment wil Zwanenberg helpen dit aandeel omhoog te brengen, tot ten minste vijftig procent.

Bron: EVMI | Foto: Zane Mulligan, via Flickr