04-02-2015 17:27 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De bananenplantages van Del Monte in Costa Rica en Guatemala en de ananasplantages in Costa Rica hebben een duurzame certificering gekregen.

De Sustainably Grown certificering van de internationale organisatie SCS Global Services is een strikte standaard voor duurzame landbouw. Om voor een certificaat in aanmerking te komen, krijgt een bedrijf een jaarlijkse audit. Van landbouwbedrijven wordt verwacht dat zij hun duurzame bedrijfsvoering ieder jaar verbeteren.

Volgens de organisatie heeft Del Monte de afgelopen jaren voldoende maatregelen genomen om voor het duurzaamheidscertificaat in aanmerking te komen. De multinational heeft geïnvesteerd in milieubescherming, energie-efficiëntie en afvalbeheer. Daarnaast respecteert het concern de rechten van de boeren op de plantages en is de productkwaliteit en -veiligheid verbeterd.

 

Duurzaamheidsslag

 

Het certificaat is een van de resultaten van een duurzaamheidsslag bij de fruitproducent. In 2010 legde het concern voor het eerst een aantal meetbare duurzaamheidsdoelen vast. Centraal staan afvalvermindering, emissiereductie en watermanagement. Tegen 2016 moeten die doelstellingen zijn gehaald of zelfs overtroffen.

Het gecertificeerde fruit ligt nog dit jaar in Europa en de Verenigde Staten in de winkels.

Bron: MarketWire, SCS Global Services | Foto: Joe Haupt , via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)