25-02-2015 15:35 | Door: Willemien Groot

De Deense bierbrouwer Carlsberg heeft het eerste certificaat ter wereld ontvangen voor een Cradle to Cradle drankenblik. Het Britse bedrijf Rexam brengt de blikken op de markt.

Het concern kreeg een bronzen certificaat van het C2C Products Innovation Institute. Het is voor het eerst dat de C2C-certificeringsorganisatie een bierblik beoordeelt. Het blikje van Carlsberg en Rexam is beoordeeld op materiaal, hergebruik, hernieuwbare energie en CO2-uitstoot, waterbeheer en sociale rechtvaardigheid.

Rexam ziet het certificaat als aanleiding om meer te investeren in de inzameling van gebruikt blik. Volgens de producent kunnen consumenten meer worden betrokken bij de recyclingactiviteiten. Het bedrijf is een van de oprichters van de Carlsberg Circular Community.

Community

Die groep bestaat uit verschillende toeleveranciers van de Deense bierbrouwer die nadenken over het ontwerp en de productie van nieuwe verpakkingen, en recycling. De community levert verrassende ideeën op. In januari presenteerde Carlsberg het eerste bierflesje van houtvezels. Het bierflesje is volledig biologisch afbreekbaar.

Bron: Carlsberg, Packaging Today | Foto: Andrei Niemimäki, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)