02-03-2015 11:33 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

United Nations Industrial Development Organization (Unido) en Heineken werken samen om duurzame productie en de groei van opkomende markten te stimuleren.

Heineken wil minder water gebruiken in lokale bierbrouwerijen. Het streven is om 3,3 hectoliter water te gebruiken voor 1 hectoliter bier. Ook gaat de bierbrouwer het gebruik van lokale grondstoffen en duurzame energie stimuleren. Het project richt zich op brouwerijen in de landen Algerije, Egypte, Ethiopië, Indonesië, Mexico, Nigeria en Tunesië. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Heineken kondigde eerder al aan dat het in 2015 20 tot 50 procent van zijn grondstoffen duurzaam wil produceren.

 

Supplier Development Programme

 

Heineken en Unido breiden ook het het Supplier Development Programme van Heineken uit. Dit programma is opgezet om in Afrika 60 procent van de grondstoffen voor bier lokaal te winnen. Dit moet de levensomstandigheden van lokale gemeenschappen verbeteren. De brouwer is initiatieven gestart die 100.000 boeren gezinnen moeten ondersteunen. Samen met Unido onderzoekt Heineken of het programma uitgebreid kan worden naar meer landen. Daarnaast wordt er gekeken of de brouwerijen hun overtollige energie aan lokale gemeenschappen kunnen leveren.

Bronnen: Heineken | Foto: felixtriller.de via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)