23-03-2015 14:30 | Door: Erik Verheggen

De Hellenic Bottling Company (HBC), de tweede grootste vuller van Coca-Colaflessen in de wereld, heeft € 5,8 mln geïnvesteerd in waterbesparende maatregelen.

Dat schrijft de website Edie.net, op basis van het jaarverslag van HBC. Het resultaat is een reductie in het waterverbruik van 4 procent ten opzichte van een jaar eerder. In totaal verbruikte het bedrijf vorig jaar 1,1 miljoen kubieke meter water minder dan in 2013.

HBC wist het waterverbuik omlaag te brengen met allerlei kleine maatregelen. Zo pakte het bedrijf op alle locaties lekkages aan, nam het maatregelen voor hergebruik van afvalwater en voerde het verbeteringen door aan zijn waterbewerkingsinstallaties.

Biogas

De bottelaar investeerde daarnaast € 630.000 in een aerobe bewerkingsinstallatie, voor een productielocatie in Italië. De installatie produceert biogas en reduceert de hoeveelheid slib die vrijkomt met 90 procent. Het energieverbruik van de installatie daalde daardoor met 55 procent.

Dankzij een nieuw ontwikkelde plastic fles kon HBC bovendien zijn afval reduceren. In totaal produceerde HBC 2,2 procent minder afval per liter gebottelde frisdrank. 

Bron: edie.net | foto: Kyle May, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)