23-03-2015 18:00 | Door: Laura Fransen

Een Koreaanse app helpt kantines bij het bereiden van de juiste hoeveelheid eten. De app reduceert verspilling en bespaart kosten. Het Japanse Olympisch Comité voor de 2020 Spelen heeft interesse.

Dat schrijft het Chinese tech blog TechNode. Bedrijfskantines bereiden een hoeveelheid voedsel gebaseerd op het aantal mensen dat maximaal kan komen eten. Het daadwerkelijke aantal eters varieert per dag. Het resultaat is een hoog percentage voedselverspilling. De Koreaanse smartphone-app Muglau moet hier een eind aan maken. De app berekent het precieze aantal benodigde maaltijden.

Bedrijven registreren hun kantine bij de app. Twee uur voor de maaltijd stuurt de app een push-bericht naar alle werknemers. Ze ontvangen het menu, inclusief voedingswaarden en de herkomst van de producten. Door te melden of ze wel of niet aanwezig zijn, kan het kantinepersoneel exact inschatten hoeveel eten nodig is.

De impact van de app is afhankelijk van de gebruikers. Om volledig effectief te zijn, is het van belang dat alle werknemers op de notificatie reageren. Voor bedrijven biedt de app een potentiële kostenbesparing. Behalve bij Koreaanse bedrijven is er ook internationale interesse. Volgens TechNode zijn de makers in gesprek met het Japanse organisatiecomité voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. 

Bron: TechNode | Foto: Yuya Tamai, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)