27-03-2015 16:55 | Door: Laura Fransen

De crowdfundingsactie voor een duurzame chocoladefabriek in Amsterdam is wegens succes verkort. Binnen een week haalden de Chocolatemakers het maximaal toegestane bedrag van € 70.000 op.

Begin maart begon de crowdfundingscampagne van het chocolademerk Chocolatemakers. Het doel: € 30.000 ophalen voor de bouw van een duurzame chocoladefabriek in Amsterdam. De belangstelling bleek groot. Binnen 48 uur was het beoogde investeringsbedrag al binnen. Na zes dagen zaten oprichters Rodney Nikkels en Enver Loke aan het maximaal toegestane bedrag van € 70.000 in leningen.

Door het onverwachte succes korten de Chocolatemakers de duur van de campagne in. Op 29 maart loopt de campagne af, ruim 2,5 week voor de oorspronkelijke einddatum.

CO2-neutraal

De Chocolatemakers produceren wekelijks 4000 duurzame chocoladerepen, verkrijgbaar bij meer dan 100 verkooppunten in Nederland. Met behulp van de nieuwe fabriek wil het bedrijf dit aantal verhogen. De chocoladeproducent heeft de hele productieketen zelf in de hand. De biologische cacaobonen komen CO2-neutraal op windkracht naar Amsterdam.

In 2014 ontving het bedrijf de DAM Prijs voor de meest duurzame MKB’er van Amsterdam. 

Bron: Chocolatemakers | Foto: Chocolatemakers