Bayer en Farm Frites verduurzamen aardappel bottom-up

13-04-2015 13:03 | Door: Jerom van Gemert
Met een Bottom-up strategie moet de Nederlandse aardappelteelt duurzamer worden. Het Nederlandse bedrijf Farm Frites en het Duitse Bayer CropScience gaan samenwerken.
Vijf aardappelboerderijen in Nederland en België zijn aangewezen als proefboerderijen. Samen met de boeren onderzoeken Bayer en Farm Frites welke duurzame maatregelen het beste werken per boerderij. Ze kijken naar biodiversiteit, erosie, kunstmest, energiegebruik, productkwaliteit en bestrijding van pestdieren.
Het doel is om de milieu-impact van de aardappelteelt te minimaliseren met maatregelen die ook een toegevoegde waarde geven aan de oogst. Volgens Farm Frites zijn duurzame technieken nodig om kwaliteit te blijven leveren en concurrerend te zijn in de markt.
Bayer CropScience
Het Food Chain Partnership is opgezet door Bayer CropScience om landbouw over de hele wereld te verduurzamen. Het bedrijf werkt samen met alle spelers in de keten, van boeren tot exporteurs. Bayer brengt de verschillende spelers samen en geeft advies.
Farm Frites is een aardappelverwerkingsbedrijf dat aardappelplanten veredelt. Het levert vooral diepvriesproducten. Het is een van de grootste aardappelverwerkingsbedrijven ter wereld.
Bron: Bayer CropScience | Foto: 16:9clue via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)
Gerelateerde artikelen

Voedselverspilling tegengaan met kunstmatige intelligentie én gezond verstand
Een bedrijf dat op bijna duizend locaties in Nederland eten en drinken verzorgt, kan enorme impact maken in de strijd tegen voedselverspilling. Foodse...
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn