13-04-2015 13:03 | Door: Jerom van Gemert

Met een Bottom-up strategie moet de Nederlandse aardappelteelt duurzamer worden. Het Nederlandse bedrijf Farm Frites en het Duitse Bayer CropScience gaan samenwerken.

Vijf aardappelboerderijen in Nederland en België zijn aangewezen als proefboerderijen. Samen met de boeren onderzoeken Bayer en Farm Frites welke duurzame maatregelen het beste werken per boerderij. Ze kijken naar biodiversiteit, erosie, kunstmest, energiegebruik, productkwaliteit en bestrijding van pestdieren.

Het doel is om de milieu-impact van de aardappelteelt te minimaliseren met maatregelen die ook een toegevoegde waarde geven aan de oogst. Volgens Farm Frites zijn duurzame technieken nodig om kwaliteit te blijven leveren en concurrerend te zijn in de markt.

Bayer CropScience

Het Food Chain Partnership is opgezet door Bayer CropScience om landbouw over de hele wereld te verduurzamen. Het bedrijf werkt samen met alle spelers in de keten, van boeren tot exporteurs. Bayer brengt de verschillende spelers samen en geeft advies.

Farm Frites is een aardappelverwerkingsbedrijf dat aardappelplanten veredelt. Het levert vooral diepvriesproducten. Het is een van de grootste aardappelverwerkingsbedrijven ter wereld.

Bron: Bayer CropScience | Foto: 16:9clue via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)