14-04-2015 15:56 | Door: Willemien Groot

IJsfabrikant Ben & Jerry’s deelt dinsdag gratis ijsjes uit. Zo bedankt het bedrijf de trouwe klanten. Het ijsbolletje is bovendien 100 procent Fairtrade.

Sinds 2015 zijn alle cacao, suiker, koffie, vanille en bananen gecertificeerd door Fairtrade International. De grondstoffen voor het ijs is afkomstig van landbouwcoöperaties in Invoorkust, Ghana en diverse landen in Latijns-Amerika. 

In 2005 waren de ijsmakers de eerste fabrikant van consumptie-ijs die aankondigden te streven naar 100 procent gecertificeerde grondstoffen. Dat doel moest in 2013 zijn bereikt. In dat jaar was 77 procent van alle cacao, suiker, koffie, vanille en bananen van gecertificeerde Fairtrade herkomst. Sinds dit jaar geldt dat voor alle producten

Traditiegetrouw deelt Ben & Jerry's sinds 1979 één dag per jaar gratis ijs uit. Dit jaar is die actie gekoppeld aan de VN-klimaatconferentie in Parijs. De lidstaten moeten daar eind dit jaar overeenstemming bereiken over een nieuw klimaatverdrag. Het concern wil zelf het goede voorbeeld geven door in 2050 alleen nog hernieuwbare energie te gebruiken. 

Bron: Treehugger, Ben & Jerry's | Foto: Ben & Jerry's