17-04-2015 12:01 | Door: Willemien Groot

De grootste kalkoenkweker van Groot-Brittannië wil de meest duurzame boer van het land worden. Bernard Matthews Farms bezit 56 kalkoenkwekerijen en beheert de hele keten zelf.

Onderdeel van het Big Green Plan is onder meer dat het concern in 2016 geheel draait op hernieuwbare energie. Het bedrijf heeft tot dusver £ 100 mln (€ 139 mln) aan investeringen opgehaald om die ambities waar te maken. 

Bernard Matthews Farms bouwt onder meer 209 biomassa-installaties bij de 30 kalkoenboerderijen in East-Anglia. Daarnaast investeert het bedrijf in windstroom en een eigen zonne-energiecentrale in Suffolk met een geïnstalleerd vermogen van 10 megawatt. 

Voor 2020 heeft het bedrijf de doelstellingen verder aangescherpt. De bedrijfsvoering is in dat jaar geheel CO2-neutraal. Er belandt geen afval meer op stortplaatsen. De CO2-uitstoot is met 35 procent verminderd en het waterverbruik met 20 procent.

Het kalkoenconcern heeft 56 kalkoenkwekerijen in Groot-Brittannië en verwerkt jaarlijks zeven miljoen dieren.

Bron: Bernard Matthews Farms, ClickGreen, BusinessGreen | Foto: Tim Sackton, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)