19-05-2015 11:21 | Door: Willemien Groot

Voedingsmiddelenconcern Unilever heeft sinds 2008 een miljoen ton minder CO2 uitgestoten. Samen met een 20 procent lager energieverbruik leverde dit een kostenbesparing op van € 244 mln.

"We zijn trots op deze mijlpaal in onze CO2-reductie", zei Pier Luigi Sigismondi, hoofd Supply Chain van Unilever, in een verklaring. "Minder energiegebruik leidt niet alleen tot een lagere CO2-uitstoot, maar ook tot lagere kosten." Daarnaast zegt het concern minder afhankelijk te zijn van fluctuerende energieprijzen.

Het concern investeert wereldwijd in energiebesparende maatregelen en sluiting van de keten. Zo haalt de Britse marmite-fabriek in Staffordshire 30 procent van de warmte die nodig is voor het productieproces uit het eigen restafval. Per jaar verwerkt een vergistingsinstallatie zo'n 18.000 ton vaste reststoffen tot methaan.

In Europa, de Verenigde Staten en Canada is alle elektriciteit die Unilever aankoopt afkomstig uit hernieuwbare bronnen. Wereldwijd is dat 28 procent. In 2020 moet het aandeel hernieuwbare energie zijn toegenomen tot 40 procent.

Unilever presenteerde de cijfers tijdens de Climate Week Paris, een internationale bijeenkomst van het bedrijfsleven in de aanloop naar de klimaattop eind dit jaar.

Bron: Unilever | Foto: Beverly Goodwin, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)