17-10-2012 10:21 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Hoe beschermen we de Noordzee, een rijke bron van voedsel en energie, tegen uitputting en vervuiling? Rijkswaterstaat doet een beroep op jonge, innovatieve ondernemers.

Van traditionele visserij tot hightech windturbines. De Noordzee heeft altijd volop kansen geboden om haar vele rijkdommen te exploiteren. Van generatie op generatie is deze bedrijvigheid doorgevoerd. Zover, dat soms uitputting en vervuiling op de loer liggen.

Rijkswaterstaat vindt het belangrijk dat er ook in de toekomst op duurzame wijze van de Noordzee gebruik gemaakt kan worden en organiseert daarom de 'Clash of the Concepts': een wedstrijd voor ideeën om de Noordzee op duurzame wijze te exploiteren. Denk bijvoorbeeld aan visserij, scheepvaart, energie of milieu.

Clash of the Concepts

De wedstrijd richt zich vooral op jonge ondernemers. Vijftien inzendingen krijgen tijdens de conferentie iSea op 14 december de kans om hun idee te presenteren aan de deelnemers, experts, investeerders en jury. Voorafgaand deze geselecteerde deelnemers de mogelijkheid een “pitch-training” te volgen.

De winnaar van de dag ontvangt een innovatie-voucher die kan worden besteed bij diverse kennisinstellingen om het idee verder te ontwikkelen en op de markt te zetten. Bovendien krijgt de winnaar één-op-één begeleiding vanuit de overheid om te assisteren bij het realiseren van het concept.

Foto: Johan Wieland