29-09-2015 15:39 | Door: Chris Thijssen

Het AgriFoodTech Innovatiefinancieringsloket ondersteunt ondernemers bij het zoeken naar een geschikte financieringsvorm voor innovaties.

Om ondernemers in de agrifoodsector te helpen bij het realiseren van innovatieve plannen, hebben de ondernemersorganisatie FME en de brancheorganisaties Fedecom en GMV het AgriFoodTech Innovatiefinancieringsloket gelanceerd. Ze namen het initiatief samen met ABN Amro, Rabobank, ING en de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP).

Volgens deze organisaties is het voor veel ondernemers in de AgriFoodTech-sector moeilijk om van banken financiering te krijgen voor hun innovaties. De initiatiefnemers zijn van mening dat goede plannen ook zonder bancaire financiering tot uitvoer kunnen worden gebracht. Daarvoor is een goede begeleiding van de ondernemers cruciaal, stellen ze.

Nationale Financieringswijzer

Het nieuwe loket fungeert als wegwijzer naar een geschikte financieringsvorm, of naar een vakspecialist die kan helpen om de kans van slagen van een financieringsaanvraag te verhogen. Het loket let daarbij op zaken als marktintroductie, juridische aspecten, subsidies, ondernemerscompetenties, patenten en HRM.

In eerste instanatie is het loket voor één jaar opgezet. Na deze pilotperiode bepalen de initiatiefnemers in hoeverre er een permanente behoefte aan het loket is en hoe ze dit zo optimaal mogelijk verder kunnen inrichten.

Het AgriFoodTech Innovatiefinancieringsloket sluit aan op de onlangs gelanceerde Nationale Financieringswijzer. Dit is een gezamenlijk initiatief van de overheid, banken en ondernemersvertegenwoordigers om ondernemers de weg te wijzen naar publieke en private partijen die een rol kunnen spelen bij de financiering van bedrijven.

Bron: FME | Foto: Werktuigendagen Oudenaarde, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)