30-09-2015 12:21 | Door: Chris Thijssen

De Jamfabriek in Den Bosch is een vestigingsplek waar startende ondernemers op het gebied van Agri-Food-Health en ICT worden begeleid en ondersteund.

De Jamfabriek in het Bim Centrum de Rietvelden in Den Bosch biedt plaats aan tien tot vijftien start-ups in de sectoren Agri-Food-Health en ICT. De eerste drie start-ups, Care CulinairCoWoZone en Deterra, vestigen zich woensdag op hun nieuwe werkplek in het Bossche gebouw.

Het start-up-centrum is gerealiseerd door de N.V. Bossche Investerings Maatschappij (Bim), de gemeente Den Bosch en OndernemersLift+.

“In De Jamfabriek worden kracht, kennis en kunde van diverse partijen gebundeld”, zegt Maurice Horsten, directeur van de Bim, in een persbericht. “Wij bieden startende bedrijven – na een selectieprocedure – een jaar lang gratis huisvesting, waardoor zij direct een vliegende start kunnen maken met hun bedrijf.”

Ondersteuning

De geselecteerde starters mogen gratis gebruikmaken van laboratoria, proeffaciliteiten, werkruimten en andere voorzieningen. Deze worden beschikbaar gesteld door de Avans Hogeschool, Has Hogeschool en het Willem I College.

Met de intensieve begeleiding van de organisaties OndernemersLift+, Rabobank en EJP accountants & adviseurs kunnen de starters volgens Horsten snel doorgroeien naar de volgende fase.

De vergaderruimtes in De Jamfabriek zijn ook toegankelijk voor andere bedrijven die in het Bim Centrum de Rietvelden zijn gevestigd. Zo kunnen de start-ups eenvoudig contacten leggen met mensen uit het bedrijfsleven.

 

Bron: De Jamfabriek | Foto: De Jamfabriek