Dagelijks het meest relevante duurzame nieuws in je inbox?

 

Door te registreren aanvaard je het privacy beleid

Sector: CHANGE Food

Krijg een gratis Premium account of geef er een weg!

28-05-2020 16:58 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl | 0 reacties

De Change – Morgen wordt vandaag bedacht campagne brengt de toekomsteconomie nu al dichterbij. In het hele land is vanaf deze week te zien welke bedrijven vandaag al veranderen, vernieuwen en verbeteren. Het zijn toekomstmakers die samen met ons de...

Grolsch haalt straks twee derde van zijn warmte uit duurzame bron

21-04-2020 18:15 | Door: Marc Seijlhouwer | 0 reacties

Bierbrouwerij Grolsch wil in 2022 72 procent van zijn warmte halen uit biomassa. Het bedrijf krijgt straks warm water van biomassabedrijf Twence, dat anderhalve kilometer van de brouwerij ligt. Hiermee bespaart Grolsch 5.500 ton CO2 per jaar. Twence...

CEO HAK: ‘Het gaat erom dat je iets beter achterlaat dan dat je het aantreft’

16-04-2020 17:26 | Door: Joyce de Thouars | 1 reacties

Private equity-partijen kunnen een grote impact hebben op de verduurzaming van de maatschappij. Maar eenvoudig is het niet: kortetermijndenken en snelle winst moeten plaatsmaken voor langetermijndenken en waardecreatie. Timo Hoogeboom, CEO van HAK,...

Protix op internationaal avontuur dankzij investering Rabobank

20-03-2020 16:40 | Door: Emma Rotman | 0 reacties

Insectenkwekerij Protix kan zijn internationale ambities versnellen dankzij een investering van Rabobank. Ook kan het Nederlandse bedrijf de productie van insecten in eigen land opschalen met het geld. “We willen onze internationale leiderschapsposi...

Duurzame kaas? Fabriek kaasmaker Beemster is klimaatneutraal

03-03-2020 14:53 | Door: Marc Seijlhouwer | 0 reacties

Het bedrijf dat onder andere Beemster kaas maakt, CONO, is sinds begin dit jaar klimaatneutraal. Dankzij slim gebruik van restwarmte en CO2-compensatie is het bedrijf naar eigen zeggen de duurzaamste kaasmaker van Nederland. CONO verwerkt 400 mil...

Landbouwinnovatie: hoe investeer je slim in boeren?

16-02-2020 11:23 | Door: Rianne Lachmeijer | 0 reacties

Om de landbouw toekomstbestendig te maken, is veel geld nodig voor innovatie. Alleen met kapitaal kunnen boeren de overstap maken naar een ander productiesysteem. Maar investeren in landbouw is risicovol. Dat vraagt om nieuwe manieren van financiere...

‘Als je iets tegen voedselverspilling doet, dan heb je meteen rendement’

22-12-2019 09:05 | Door: Rianne Lachmeijer | 1 reacties

“Als voedselverspilling een land zou zijn, dan zou het de derde grote CO2-producent zijn, na China en de Verenigde Staten”, weet Margit van den Berg, projectmanager duurzaamheid bij Rabobank. Voedselverspilling verminderen levert direct CO2-besparin...

HAK brengt gecertificeerd duurzame rode kool op de markt

24-10-2019 14:49 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl | 0 reacties

Minister Carola Schouten (landbouw, natuur en voedselkwaliteit) nam deze week de allereerste gecertificeerd duurzame pot rode kool van HAK in ontvangst. De rode kool is ‘On the way to PlanetProof’-gecertificeerd, wat betekent dat de groente op duurz...

Hak zet proef met Nederlandse kikkererwten door

21-08-2019 10:56 | Door: | 0 reacties

Groentefabrikant Hak laat ook dit jaar kikkererwten groeien in Nederland. Een eerste proef in 2018 was zeer succesvol en wordt daarom ook dit jaar voortgezet. In Zeeland worden door telers van Hak sinds een paar jaar ook kidneybonen verbouwd. Kid...

Impact maken op grote schaal met insecteneiwit

04-07-2019 08:45 | Door: Sanne Bode | 0 reacties

Insectenbedrijf Protix opende in juni een nieuwe productiefaciliteit in Bergen op Zoom waar de zwarte soldatenvlieg op grote schaal wordt gekweekt en verwerkt tot eiwitten en vetten voor diervoeding. Volgens CEO Kees Aarts zijn de insecten het ingre...