24-12-2015 13:35 | Door: Fitria Jelyta

Een Japans bedrijf gaat de spoorwegen in het Verenigd Koninkrijk voorzien van kabelgoten uit gerecycled plastic. Volgens het bedrijf is dit ten opzichte van betonnen kabelgoten een duurzaam alternatief.

Het Japanse bedrijf Furukawa Electric ontwikkelde de ‘Green Trough’, een kabelgoot die voornamelijk uit gerecycled plastic bestaat. Deze kabelgoten worden langs spoorwegen gelegd om de spoorwegkabels te beschermen tegen veranderende weersomstandigheden.

De Green Trough is in tegenstelling tot de veelgebruikte kabelgoten uit gewapend beton, veel lichter en gemakkelijker te installeren. Daarnaast maakt de duurzame kabelgoot een besparing in onderhoudskosten mogelijk, doordat de Green Trough in tegenstelling tot betonnen kabelgoten, niet gevoelig is voor corrosie. Volgens Furukawa Electric is de Green Trough de eerste kabelgoot in de wereld die gemaakt is van gerecycled plastic.

De kabelgoot van Furukawa Electric is volgens het bedrijf al langs spoorwegen, snelwegen en zonnecentrales in Japan geïnstalleerd. De firma zegt de plastic kabelgoot verder te willen ontwikkelen en toe te passen in andere landen.

100 kilometer

In het Verenigd Koninkrijk wordt de Green Trough verkocht door het bedrijf Trough-Tec Systems (TTS). Furukawa Electric wil een kabelgoot van 100 kilometer langs een Britse spoorweg aanleggen. Het Japanse bedrijf maakt echter nog niet duidelijk langs welk spoortraject de kabelgoot wordt aangelegd. 

Bron: Business Wire, Furukawa Electric | Foto: MTA Capital Construction Mega Projects, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)