08-01-2016 07:01 | Door: Chris Thijssen

Het Nederlandse naaiatelier Van Hulley maakt van overhemden boxershorts voor mannen en vrouwen. Het bedrijf is door het World Economic Forum benoemd tot ‘runner up’ op het gebied van de circulaire economie.

Consumenten die hun oude overhemd een tweede leven willen geven, kunnen het kledingstuk opsturen naar Van Hulley. In het Groningse naaiatelier verwerken vrouwen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt de oude overhemden en blouses vervolgens tot boxershorts, die uiteindelijk weer naar de consument teruggaan.

Het atelier huist in The Big Building, het voormalige PostNL-pand in Groningen, waarin sinds augustus vorig jaar plaats is voor startende bedrijven.

Het circulaire businessmodel van Van Hulley is beloond door het World Economic Forum en Accenture. Het naaiatelier werd tweede bij de verkiezing van The Circulars, een initiatief van deze organisaties. Ze benoemden Van Hulley tot runner up op het gebied van de circulaire economie. De prijzen van The Circulars worden op 19 januari uitgereikt, tijdens het World Economic Forum in Davos.

Bron: Van Hulley