20-01-2016 16:02 | Door: Thijs ten Brinck

De Amsterdamse start-up Bundles biedt wasabonnementen voor gezinnen, als goedkoper en duurzamer alternatief voor een eigen wasmachine.

De Wasbundles, zoals de abonnementen heten, helpen consumenten in combinatie met de Was-App van Bundles om de milieu-impact van de wekelijkse was te minimaliseren. Op de lange termijn is het volgens Marcel Peters, oprichter van Bundles, ook goedkoper om een kwaliteitswasmachine bij hem te leasen dan om een goedkoper model te kopen of te huren.

“Het verschil met huren is dat wij de wasmachine niet in vijf jaar afschrijven”, zegt Peters in de uitzending van DuurzaamBV Radio. Bundles schrijft zijn wasmachines af over 5.000 wasbeurten, vier keer meer dan gemiddeld. “Je krijgt van ons iedere maand een rekening voor de wasjes die je gedraaid hebt en advies om water en wasmiddel te besparen.”

Groeien en verduurzamen

Bundles financiert zijn leaseconcept met crowdfunding en heeft in iets meer dan een jaar tijd ruim tweehonderd wasabonnementen afgesloten. 2016 staat voor de start-up in het teken van groei.

“In december zaten we op dertig, voor januari stevenen we af op veertig en in mei dit jaar moeten we eigenlijk al op honderd afgesloten wasabonnementen per maand zitten”, zegt Peters. Als zijn bedrijf groeit kan Bundles de abonnementen geleidelijk aan goedkoper maken en het concept ook aanbieden voor ander witgoed en bijvoorbeeld koffiemachines: “Daar willen we dit jaar ook de eerste stappen inzetten.”

Studiogast Bas Rüter, Directeur Duurzaamheid bij de Rabobank, is al in gesprek met Bundles. Ook hij ziet grote kansen voor dergelijke leaseconcepten.

“Het contact tussen Bundles en de klant is veel alomvattender dan 'maak ’m maar snel stuk want dan kan ik je snel een nieuwe verkopen’“, zegt Rüter. “Je ziet dat de koplopers nu al zo denken en ik denk dat dit veel breder en voor veel meer spullen zal gelden in de toekomst.”

Foto: Miele (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)