26-01-2016 12:02 | Door: Chris Thijssen

Coop Boekelo heeft een extra inlevermogelijkheid toegevoegd aan zijn statiegeldautomaat. Consumenten kunnen via deze automaat voortaan ook frisdrankblikjes en kleinere PET-flesjes zonder statiegeld inleveren.

Klanten van de Coop-supermarkt in Boekelo, gemeente Enschede, kunnen tegelijkertijd met het inleveren van statiegeldflessen en bierkratten lege blikjes en PET-flesjes inleveren. Volgens Tomra Systems, dat de toevoeging aan de emballageautomaat mogelijk maakte, heeft Coop Boekelo de primeur met de extra inleveroptie.  

Met deze stap wil supermarktondernemer Jaap ter Wengel zijn klanten motiveren om afval te recyclen. Voor elk item dat klanten inleveren, ontvangen ze een kortingsbon van € 0,01. Die is te besteden in de supermarkt.

Ter Wengel heeft de extra optie aan zijn emballageautomaat toegevoegd, omdat hij zich stoorde aan het zwerfvuil in en rondom Boekelo. “Nu we moesten investeren in een nieuwe statiegeldautomaat was mijn wens om ook de kleine PET-flesjes en drankblikjes in te nemen”, zegt de ondernemer in een persbericht.

Bron: Tomra Systems | Foto: FaceMePLS, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)