01-02-2016 09:40 | Door: Chris Thijssen

WearEver is een nieuw label van volledig recyclebare bedrijfskleding voor de gastvrijheidssector. Bij de productie zouden bovendien minder energie en water nodig zijn.

De collectie komt voort uit een samenwerking tussen Persu, producent van bedrijfskleding, en het circulaire textielbedrijf Dutch Awearness. De heren- en dameskostuums voor werknemers in de gastvrijheidssector zijn gemaakt van Infinity, een 100 procent polyesterstof die volgens de bedrijven aanvoelt als hoogwaardige wolkwaliteit.

Het verschil met conventionele stoffen is dat Infinity volledig recyclebaar is. Dankzij het gebruik van een circulair systeem kunnen de bedrijven afval elimineren. Daarnaast is er tijdens de productie 50 procent minder water en 20 procent minder energie nodig.

WearEver

Recycling

Met het Circular Content Management System, een eigen track and trace-systeem van Dutch Awearness, controleert het bedrijf de gesloten waardeketen van de WearEver-collectie. Aan het einde van de levenscyclus van kleding recyclet het bedrijf de kledingstukken tot nieuwe bedrijfskleding.

“Met aandacht voor transparantie in de keten, eerlijke handel en hernieuwbare materialen, is het gelukt een collectie neer te zetten voor vooruitstrevende bedrijven die zich in stijl willen inzetten voor een duurzame toekomst”, schrijven de bedrijven in een persbericht.

Dutch Awearness en Persu presenteren de collectie samen met Green Key op 4 februari tijdens de Green Key Awards in de Apenheul in Apeldoorn.

Bron: Dutch Awearness | Foto: Emilio Labrador, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)