09-01-2017 07:54 | Door: Chris Thijssen

Het sport- en surfkledingmerk Volcom brengt dit voorjaar duurzame zwemkleding gemaakt van oude visnetten op de markt. Daarmee spoort het merk ook andere modebedrijven aan duurzame keuzes te maken.

De nieuwe bikini’s en zwempakken van Volcom bestaan voor 78 procent uit Econyl-garens. Deze duurzame garens worden door de Italiaanse fabrikant Aquafil gemaakt van gerecyclede visnetten en tapijten van over de hele wereld.

Duurzame materialen

“Met de Econyl-vezels kunnen wij een collectie creëren met een diepere betekenis en purpose”, zegt Linsey Roach, head of women’s business bij Volcom, in een persbericht.

“We wilden dat deze collectie meer zou zijn dan mooie patronen en functionele items. Het feit dat de kleding is gemaakt van gerecyclede visnetten, creëert een natuurlijke connectie met de surfcultuur, die de waarde van een schone oceaan volledig begrijpt.”

Duurzame kleding

Het gebruik van de duurzame vezels past volgens Roach in Volcoms beleid om duurzamer te ondernemen. “Door te kiezen voor Econyl-vezels, legt Volcom de lat hoger voor andere merken om duurzame keuzes te maken die een positieve impact op het milieu hebben”, meldt het merk in het persbericht.

Andere kledingmerken, zoals SpeedoOuterknownCarvico en Jersey Lomellina en Levi’s gingen Volcom voor met het gebruik van Econyl-vezels in hun collecties. De kans bestaat overigens dat deze vezels zijn gemaakt van visnetten uit Urk; Aquafil verwerkt ook oude visnetten van Urker vissers tot textielgaren. De vissers willen voor dit doel zo’n 150 ton aan visnetten per jaar inzamelen.

Bron: Volcom | Foto: Volcom