13-01-2017 15:02 | Door: Chris Thijssen

Procter & Gamble (P&G), leverancier van huishoudelijke en verzorgingsproducten, stelt zichzelf als doel om in 2020 op al zijn productielocaties zero waste-to-landfill-productie te hebben bereikt.

Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Op 56 procent van de productielocaties van het bedrijf, verspreid over negentien landen, wordt productieafval al niet meer naar de vuilstort gestuurd. P&G gaat zich inspannen om dit percentage de komende drie jaar te verhogen naar 100 procent.

Wanneer dit doel wordt behaald, elimineert of hergebruikt P&G naar eigen zeggen zo’n 650.000 ton afval.

Afval en recycling

Om dit te bereiken, zorgt P&G er voor dat alle inkomende materialen worden verwerkt tot een eindproduct, ofwel intern of extern worden gerecycled, ofwel op een andere wijze worden hergebruikt door middel van partnerships.

Duurzame grondstoffen

Op verschillende productielocaties werkt P&G al volgens deze aanpak. Zo wordt vloeibaar afval in Lima, Ohio, verwerkt tot alternatieve brandstoffen voor de aandrijving van voertuigen.

Daarnaast worden op verschillende Indiase locaties niet-recyclebare plastic laminaatmaterialen vermalen en geperst tot bouwpanelen. Ook oppervlakte-actieve stoffen uit bijvoorbeeld Head & Shoulders-afval in China krijgen een tweede leven in autowasstraten.

Bekijk hier de ambitie van P&G:

Bron: Procter & Gamble | Foto: Niloo / Shutterstock, Inc.