13-02-2018 13:33 | Door: Martijn van der Donk

H&M gaat een vezel van gerecyclede visnetten gebruiken in zijn zogeheten Conscious Exclusive-collectie. Daarmee voegt de kledingwinkelketen een nieuw duurzaam materiaal toe aan een van zijn collecties.

Biologisch

Naast biologisch katoen, biologisch zijde en biologisch linnen wordt dit jaar voor het eerst gerecycled zilver en ECONYL® gebruikt, een vezel afkomstig van gerecyclede visnetten. De duurzamere collectie is geïnspireerd op de designs van Zweeds kunstenaarskoppel Karin en Carl Larsson.

Sieraden van oude kandelaars

De bijbehorende sieraden zijn gemaakt van gerecycled zilver, afkomstig van oude kandelaars, sieraden, bestek en munten.

“Het is fantastisch om twee nieuwe duurzame materialen toe te kunnen voegen aan de collectie. Door het gebruik van ECONYL® en gerecycled zilver, blijven we onze grenzen van duurzame mode verleggen”, vertelt Ann-Sofie Johansson, creatief adviseur bij H&M.

Duurzame sportkleding

De kledingretailer lanceerde onlangs ook een sportkledingcollectie waarin gedeeltelijk gebruik wordt gemaakt van duurzame materialen, zoals gerecycled polyester en elastaan. Het Zweedse concern heeft als doel om in 2030 volledig gerecyclede of andere duurzaam geproduceerde materialen te gebruiken.

Bron: H&M | Afbeelding: H&M