08-01-2019 15:31 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In 2019 moet Nederland uit de Groene Bubbel; de verduurzaming van de economie moet echt worden ingezet. Om dat te doen, wordt tijdens het nieuwjaarsevent van MVO Nederland onder andere de Nieuwe Businessagenda 2019 gepresenteerd. Het evenement vindt plaats op 24 januari in Den Haag.

Het evenement vindt plaats in een festivalsetting. Na een kort plenair programma zijn de ondernemers zelf aan het woord.

Highlights van het programma:

  • De presentatie van de Nieuwe Businessagenda 2019, die wordt aangeboden aan kopstukken uit politiek en bedrijfsleven
  • Matchmaking in Duurzaam geld zoekt ondernemer met o.a. Stichting Doen, Triodos Bank en Oneplanetcrowd
  • Date een overheidsinkoper!
  • Mini-colleges door experts of ervaringsdeskundigen als Chantal Engelen van Kromkommer die vertelt over haar groeiende invloed in Den Haag, ENVIUover de valkuilen in het werken over de grens, Maurits Groen over de kansen van Project Drawdown en nog veel meer.
  • Workshops over onder meer de Co2 beprijzing, een Buy-Social challenge, Albron en Facilicom Buitengewoon over inclusief ondernemen en het nieuwe Marketing manifest.
  • De uitreiking van de Futureproof Match 2019: we zijn op zoek naar de beste match van een duurzame uitdaging en oplossing… Welke match zal dat zijn?

Geen excuus meer om niets te doen!

Het mag duidelijk zijn: we moeten alles op alles zetten om de economie te verduurzamen. Wij willen De Groene Bubbel echt voorbij. En dan niet over een paar jaar, maar nu. Dat het kan, laten duurzame Koplopers al zien: de nieuwe economie groeit hard. Meer oplossingen, meer duurzame ondernemers, meer impact. Ons Nieuwjaarsevent op 24 januari 2019 staat daarom zoals je ziet de hele middag in het teken van duurzame groei. Na afloop heeft niemand meer een excuus om niets te doen.

Programma 

13:00 uur Ontvangst 

13:30 uur Plenaire programma - Welkom door Maria van der Heijden

14:45 uur De Groene Bubbel voorbij - Ervaar de nieuwe economie op het bruisende festivalterrein

17.15 uur Plenaire afsluiting met Ester Naomi Perquin

17.30 uur Borrel 

 

Meer informatie is te vinden op de website van MVO Nederland.

Bron: MVO Nederland | Afbeelding: Adobe Stock