06-08-2019 10:00 | Door: Bas Joosse

Google zet een nieuwe stap in het verduurzamen van de eigen producten. Vanaf 2022 moeten alle devices die het bedrijf zelf maakt, zoveel mogelijk gerecyclede onderdelen bevatten. Een andere stap die het bedrijf zet, is het CO2-neutraal maken van het transport.

Google publiceert sinds 2018 milieurapportages over de producten die het maakt. Dit zijn bijvoorbeeld deurbel Nest Hello, ‘slimme’ thermostaat Nest E, tablet Google Nest Hub en de Chromecast.

Vanaf 2022 moeten die producten gerecycled materiaal bevatten. Google streeft ernaar om gerecyclede materialen zoveel mogelijk in te zetten. “Deze toezeggingen bouwen voort op de fundering en voortgang die we al gemaakt hebben”, stelt Anna Meegan, hoofd duurzaamheid consumer hardware. Google laat doorschemeren dat een deel van de Nest-productlijn gemaakt moet worden van gerecycled plastic. In juni presenteerde het bedrijf nog een circulaire strategie, waarin hergebruik ook een belangrijke rol speelt. In 2023 moeten ongeveer een miljoen Nest-thermostaten geïnstalleerd zijn. De thermostaten zorgen volgens Google voor energiebesparing en dus minder kosten.

CO2-neutraal transport

Volgend jaar al wil Google al het transport van en naar klanten CO2-neutraal uitvoeren. Hoe dat doel bereikt moet worden, wordt niet verder uitgelegd. In 2017 en 2018 werd de CO2-uitstoot tijdens het transport van producten al met 40 procent verminderd.

Duurzamere datacenters

De internetgigant is al langere tijd met duurzaamheid bezig. Zo wordt sinds vorig jaar de koeling van datacenters aangestuurd met kunstmatige intelligentie. In 2017 stapte het bedrijf al over op 100 procent duurzame energie voor de datacenters.

Lees ook: Perfecte combinatie: datacenters en restwarmte

Bron: Google | Afbeelding: Adobe Stock