28-10-2019 12:51 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

DSM-Niaga en Ecor slaan de handen ineen met een groot consortium van meubelbedrijven. Dit consortium gaat de circulaire panelen van DSM-Niaga en Ecor gebruiken in hun meubilair. De toekomstige samenwerking werd beklonken op de Dutch Design Week in Eindhoven.

Het consortium bestaat uit verschillende bedrijven uit de meubelindustrie, zoals Royal Auping, Canary Company, INTOS, König+Neurath, Occony en Zwartwoud.

Duurzame en circulaire panelen

Scale-ups DSM-Niaga en Ecor bundelden eerder al hun krachten om de circulaire panelen naar de markt te brengen. De panelen zijn zowel gemaakt van gerecycled materiaal als geschikt voor recycling en refurbishment. Ze zijn daardoor uitstekend geschikt als duurzaam en circulair alternatief voor conventionele panelen, zoals MDF-spaanplaten, vezelplaten en schuimplaten.

Lees meer over de samenwerking tussen DSM-Niaga en Ecor:

Meubilair recyclen

De circulaire economie is een belangrijk onderwerp in de meubelindustrie. In de Europese Unie alleen wordt jaarlijks al 10 miljoen ton meubilair afgedankt. Het overgrote deel daarvan belandt vooralsnog op de afvalbelt of in de verbrandingsoven. Om die aantallen terug te dringen, zijn zaken als reparatie, refurbisment en recycling onmisbaar.

Belangrijke stap

Grootschaliger gebruik van de circulaire panelen van DSM-Niaga en Ecor is een belangrijke stap in het opschalingsproces van beide bedrijven. De productiecapaciteit voor de circulaire panelen wordt in 2020 dan ook uitgebreid, om aan de nieuwe vraag te kunnen voldoen.

Kelly Hall, managing director bij DSM-Niaga: “Het is de hoogste tijd om de producten die we gebruiken klaar te stomen voor de toekomst. Dat geldt ook voor ons meubilair, dat radicaal beter moet worden voor mens en milieu. Met deze samenwerking verbinden we alle schakels in de keten aan dat doel.”

Lees ook:

Beeld: Adobe Stock.