22-05-2017 09:33 | Door:

Corona is een samenwerking gestart met de milieuorganisatie Parley for the Oceans. Het biermerk wil onder meer het gebruik van plastic in zijn productieketen terugdringen.

Doel van de samenwerking tussen Corona en Parley for the Oceans is plasticvervuiling in oceanen tegengaan. Zo stelt Corona zich als doel om het gebruik van plastic in zijn eigen productieketen aan te pakken.

Om dat te bereiken, implementeert Corona de zogeheten ‘Air Strategy’ van Parley in zijn bedrijfsvoering. Deze multidisciplinaire strategie focust zich op de thema’s Avoid, Intercept en Redesign, ofwel vermijden, onderscheppen en herontwerpen.

Plastic verpakkingen

Deze strategie moet leiden tot de vermindering van het gebruik van plastic in alle aspecten van het merk, meldt Corona in een persbericht. Voorbeelden hiervan zijn verpakkingen en promotiemateriaal.

Het proces start met een assessment van de supply chain van het biermerk, wat moet leiden tot een innovatiepijplijn om het gebruik van plastic te verminderen en plastic waar mogelijk te vervangen door een duurzamer alternatief.

Daarnaast gaat Corona zich richten op educatie van werknemers en een vermindering van het gebruik van plastic tijdens merkactiviteiten en -events.

Plastic in de oceaan

In het partnership gaat Corona nog een stap verder dan de eigen productieketen. Het merk, dat naar eigen zeggen is 'geboren op het strand, omgeven door oceaan', voelt zich verantwoordelijk om stranden schoon te houden.

Om die reden ontwikkelde het merk samen met Parley for the Oceans een plan om tegen 2020 honderd eilanden in de wereld te beschermen tegen vervuiling door plastic. De betreffende eilanden bevinden zich in de regio’s Mexico, Malediven, Australië, Chili, Italië en Dominicaanse Republiek. 

Ook Adidas werkt al lange tijd samen met Parley for the Oceans. Lees hier wat de partijen samen hebben bereikt:

Bron: Parley for the Oceans | Foto: Parley for the Oceans