03-03-2017 15:04 | Door: Hidde Middelweerd

Amazon gaat op grote schaal zonnepanelen installeren op zijn distributiecentra. Dit jaar worden de daken van vijftien distributiecentra in de Verenigde Staten uitgerust met zonnepanelen. Tot en met 2020 krijgen nog eens vijftig distributiecentra over de hele wereld zonnepanelen op het dak.

Dat meldt Amazon in een persbericht.

Zonnepanelen

In 2017 worden de eerste vijftien distributiecentra in de Verenigde Staten uitgerust met zonnepanelen. Deze zonnepanelen krijgen een totale capaciteit van 41 megawatt. In sommige gevallen kunnen de zonnepanelen voorzien in tot wel 80 procent van de energiebehoefte van het distributiecentrum in kwestie.

“Ons distributienetwerk groeit gestaag. Daarom willen we ons steentje bijdragen aan het genereren van duurzame energie, zowel op bestaande als nieuwe distributiecentra”, zegt Dave Clark, senior vice-president of worldwide operations bij Amazon, in het persbericht.

Duurzame energie

Amazon investeert fors in duurzame energie. Zo nam het e-commercebedrijf onlangs een enorm windpark in gebruik in Texas, Verenigde Staten. Daarnaast beschikt het over verschillende wind- en zonneparken in Indiana, North Carolina, Ohio and Virginia.

De bestaande en aangekondigde duurzame energieprojecten van Amazon hebben een totaalcapaciteit van maar liefst 3,6 miljoen megawatt.

Bron: Amazon | Foto: Amazon