18-03-2017 09:17 | Door: Chris Thijssen

Een nog te bouwen datacenter gaat een bedrijventerrein in de FoodValley-regio voorzien van duurzame warmte.

Het nieuwe datacenter, met de naam DC Valley, wordt binnenkort gebouwd op BTA12, het bedrijventerrein tussen Ede en Veenendaal, meldt ICT Valley in een persbericht. Dit bedrijventerrein, met een oppervlakte van circa 100 hectare, bevindt zich in de regio FoodValley. In deze regio worden ondernemerschap, onderzoek en kennis op het gebied van voeding gebundeld.

Meer lezen over de duurzame kansen van digitalisering? Klik hier om te lezen over succesvolle businesscases en de laatste ontwikkelingen binnen dit thema

datacenter restwarmte

Duurzame warmte

ICT Valley verbindt deze bedrijven en instellingen met de ICT-sector. Het nieuwe datacenter van de organisatie, dat wordt gebouwd door technisch dienstverlener Unica Fastcom, moet een duurzame toevoeging vormen op het bedrijventerrein.

Zo gaat het centrum zijn restwarmte leveren aan de bijna veertig op het terrein gevestigde bedrijven. Die kunnen daarmee op duurzame wijze hun panden verwarmen.

Warmte-koudeopslag

Dat sluit aan op andere duurzame activiteiten die op het BTA12-terrein plaatsvinden. Het terrein beschikt onder meer over een collectieve warmte-koudeopslag (WKO). Daarnaast wordt hemelwater opgevangen en hergebruikt en is er een plan voor toekomstig gebruik van bodemenergie.

Bron: ICT Valley | Header-foto: Shutterstock.com, In tekst-foto: ICT Valley