22-03-2017 16:36 | Door: Hidde Middelweerd

Ibiden, leverancier van onderdelen voor Apple, stapt in zijn productieproces volledig over op duurzame energie. Het Japanse bedrijf is daarmee de eerste leverancier van Apple die deze stap maakt.

Dat meldt Apple in een persbericht.

Duurzame energie

Om de overstap te maken naar 100 procent duurzame energievoorziening investeert Ibiden in meer dan 20 duurzame energieprojecten, waaronder ’s werelds grootste drijvende zonnepark. In totaal hebben de verschillende projecten een capaciteit van 12 megawatt.

“We zijn trots dat we samenwerken met leveranciers die het belang van duurzame energie inzien”, zegt Lisa Jackson, Apple’s vice president voor environment, policy en social initiatives. “We willen al onze operaties uiteindelijk op duurzame energie uitvoeren. Daarom is het heel belangrijk dat onze partners dezelfde transitie ondergaan.”

Apple

Apple wil dat al zijn operaties zo snel mogelijk draaien op duurzame energie. De techgigant is hard op weg om deze doelstelling te bereiken, want wereldwijd staat de teller al op 93 procent. In 23 landen is de doelstelling inmiddels behaald.

Bron: Apple | Foto: kross13/Shutterstock.com