01-05-2019 17:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Wereldwijd neemt de vraag naar verpakkingen toe, terwijl de weerstand ertegen groeit. Hoe kunnen we de verpakkingsketen verduurzamen, zonder verspilling van materiaal, producten en geld? Kom naar het thema-event Duurzaam Verpakt in Utrecht en ga zelf aan de slag met duurzaam verpakken.

De sleutel tot het optimaliseren en verduurzamen van verpakkingen ligt in ketensamenwerking. In het samenbrengen en samen ontwikkelen van nieuwe technologieën, materialen en innovatieve ontwerpen. Daarvoor moeten partijen elkaar wel vinden en hun kennis, kunde en innovatieve ideeën delen. Tijdens Duurzaam Verpakt 2019 brengt DuurzaamBedrijfsleven alle stakeholders uit de verpakkingsketen bij elkaar in de Jaarbeurs in Utrecht om hierin een belangrijke stap te zetten.

Ben jij een beslissende professional en op zoek naar kennis en partners om duurzamer te verpakken? Kom op 18 juni naar de Jaarbeurs in Utrecht. Meld je vandaag nog aan en ontvang early bird-korting.

 

Hét totaalevenement over slim verpakken

Samen met 200 beslissers en professionals uit het bedrijfsleven duik je in de wereld van duurzaam verpakken: waar liggen de uitdagingen en welke oplossingen zijn al voor handen? Zo geeft Susan Hansen, global strategist food & agriculture supply chain bij Rabobank, een overzicht van trends en ontwikkelingen in de verpakkingsketen. Chris Bruijnes, directeur van Kennisinstituut Duurzaam Verpakken, laat zien welke innovatieve materialen we steeds vaker zullen tegenkomen. En Charlotte de la Rambelje - de Voogd, director communications & sustainability bij Hill+Knowlton Strategies, bespreekt de imagokant: hoe vertaal je duurzaam verpakken in de merkpositionering en communicatie van je bedrijf?

Ook maak je kennis met startups die duurzaam verpakken omzetten in een businessmodel. Zoals Filigrade, dat plastics voorziet van watermerken en zo recyclers helpt bij het sorteren; en Fit Things, dat pakketten op maat ook voor het mkb binnen handbereik brengt.

Bekijk het programma

Interactieve break-out sessies

Maak een keuze uit drie relevante break-out sessies en ga in gesprek met experts over concrete verpakkingsvraagstukken. Praat mee over alternatieve grondstoffen en nieuwe product-verpakkingscombinaties tijdens de sessie 'anders kijken naar verpakkingen', met onder andere Vincent Mooij, hoofd Suez.circpack en Daphne van den Berg, projectleider bij Kennisinstituut Duurzaam Verpakken. Ga in gesprek over merkpositionering en verpakkingen met corporate communicatie manager Paulien Straeter van Nespresso en sustainability & communications manager Michaël Wilde van Eosta. Of ontdek hoe verduurzaming van verpakkingen eruitziet voor fast moving consumer goods in de sessie 'smart logistics and packaging'.

Succesvolle samenwerkingen in de verpakkingsketen

Voor het verduurzamen van verpakkingen is samenwerking in de keten essentieel. Floor Uitterhoeve, sustainability manager bij McDonald's, deelt als keynote spreker hoe McDonald's de handschoen samen met afvalverwerker Attero heeft opgepat. En wat dat oplevert.

Duurzaam Verpakt biedt ook jou volop mogelijkheden om te netwerken en zelf tot nieuwe samenwerkingen te komen. Tijdens de borrel laten we de waardeketen van verpakkingen letterlijk tot leven komen, zodat zichtbaar wordt welke schakels er zijn en welke partijen interessant zijn voor jouw organisatie.

We zien je bij Duurzaam Verpakt 2019!