17-04-2019 16:56 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Hét magazine over duurzame innovaties voor het bedrijfsleven is er weer! De nieuwste editie van DuurzaamBedrijfsleven Magazine bevat weer 68 pagina’s met succesverhalen over duurzame innovaties. In dit nummer geven we extra veel aandacht aan duurzame verpakkingen, in een 21 pagina’s tellende special.

Hoe staan we ervoor qua duurzame verpakkingen?

Vier experts laten hun licht schijnen op duurzaam verpakken. Waar lopen bedrijven tegenaan? Welke rol heeft een hogeschool bij duurzaam verpakken? En wat is de grootste misvatting over biobased plastic?

Drie kansrijke toepassingen van zeewier

Wat kun je én eten én inzetten als energiebron én als CO2-opslag? Zeewier is het antwoord op dit vraagstuk. Het plantje kent veel toepassingen, maar is er ook commerciële potentie? Drie pioniers komen aan het woord over de beauty van zeewier.

Een plasticvrije supermarkt; kan dat?

Ekoplaza opende vorig jaar de deuren van een ‘plasticvrije supermarkt’: een supermarkt zonder fossiel plastic. Toen was het een pilot, maar hoe kansrijk is het concept? Niet alle organisaties zijn enthousiast.

München: Silicon Valley van Europa

Na de succesvolle innovatiereis naar Kopenhagen vorig jaar, kijken we dit jaar hoe duurzaamheid ingevuld wordt in München. De Zuid-Duitse stad heet ook wel het Silicon Valley van Europa en bruist van de duurzame innovaties. In mei brengen we een tweedaags bezoek. Hoe ziet het duurzaamheidsbeleid van automaker BMW of elektronicagigant Siemens eruit?

De ideale verpakking

Stevig genoeg, niet te zwaar, een mooi uiterlijk: dat is hoe de ideale verpakking eruit ziet. Maar voor een recyclebare verpakking moet met meer dingen rekening gehouden worden. In een infographic laten we zien wat dat allemaal is.

 

 

Ontvang je het magazine liever in print? Word dan Premium Member en ontvang alle edities van ons magazine.

Nog meer weten over verpakkingen? Kom op 18 juni naar ons thema-evenement Duurzaam Verpakt in Utrecht. Duurzaam Verpakt is hét evenement over verpakkingen voor beslissers en professionals op het gebied van supply chain, inkoop, R&D, innovatie en duurzaamheid van bedrijven uit de gehele verpakkingsketen.

Schrijf je in