08-03-2013 18:33 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De KLM is vrijdag begonnen met intercontinentale vluchten tussen New York en Schiphol op biobrandstof met afgewerkt frituurvet.

De zogeheten 'patatvlucht' KL642 naar Schiphol wordt voortaan iedere donderdag uitgevoerd door een Boeing 777 op biobrandstof, meldt de luchtvaartmaatschappij.

KLM zegt dat het uiteindelijk op grote schaal biobrandstof wil gebruiken. De afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de CO2-uitstoot vermindert erdoor. De brandstof van de 'patatvluchten' zou geen negatief effect hebben voor de voedselvoorziening en de biodiversiteit.

Het Wereldnatuurfonds prijst de KLM om het gebruik van biobrandstoffen, zoals afgewerkt frituurvet. De organisatie werkt al sinds 2007 met KLM samen om de luchtvaart duurzamer te maken. Uit de uitvoering van deze eerste reeks trans-Atlantische vluchten op biobrandstof blijkt "dat KLM een voortrekkersrol speelt om de uitstoot van CO2 binnen de luchtvaart terug te dringen", zegt WNF-directeur Johan van der Gronden in een gesprek met Luchtvaartnieuws.nl.

Bron: ANP

Foto: Doug via Flickr.com