11-03-2013 10:24 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

E.ON ontkent dat het zijn activiteiten op het gebied van duurzame energie gaat afstoten. Het energieconcern verkeert in financieel zwaar weer.

Het Duitse weekblad Der Spiegel beweerde vorige week dat E.ON met een externe adviseur plannen heeft uitgewerkt om de miljardenactiviteiten in hernieuwbare energie van de hand te doen. De Duitsers bezitten onder andere windparken, biogascentrales en zonneparken. Het energieconcern ontkende de berichtgeving direct: “Zulke plannen zijn er niet.”

E.ON heeft door de slechte economische omstandigheden in Europa een schuld opgebouwd van €36 mrd. Om de schuld af te bouwen wil het voor ongeveer €17 mrd aan bezittingen verkopen.

Op dit moment bouwt E.ON een kolencentrale op de Rotterdamse Maasvlakte. De bouw van de kolencentrale mocht in eerste instantie alleen doorgaan als de CO2 afgevangen en opgeslagen zou worden. In januari werd echter bekend dat dit waarschijnlijk niet meer zal gebeuren. Hierdoor zal volgens hoogleraar Jan Rotmans de CO2-uitstoot in de havenstad met 40 procent stijgen.

Bron: ANP Foto: Sebastian Suk via Flickr.com