20-11-2015 13:36 | Door: Thijs ten Brinck

Zonnepanelenmaker Orange Solar uit Roosendaal brengt lichtgewicht en flexibele zonnepanelen op de markt. Vanaf nu produceert het jaarlijks 100.000 van deze panelen in Nederland.

Begin april 2015 kondigde Orange Solar de bouw van de Roosendaalse fabriek aan. Inmiddels zijn de eerste productielijnen opgestart en kan het Brabantse bedrijf de eerste buigzame zonnepanelen uitleveren.

orange solar

Dankzij de grote vormvrijheid, het beperkte gewicht en de mogelijkheid om verschillende kleuren te kiezen zijn de panelen bij uitstek geschikt voor building integrated photovoltaics (BIPV)-projecten, die bijdragen aan de esthetische waarde van gebouwen en duurzame energie opleveren.

Gebouwintegratie zonne-energie

“Doordat de zonnepanelen buigzaam zijn, kunnen ze op allerlei gebogen oppervlakten worden verlijmd of gemonteerd”, zegt Walter Van Loon, commercieel directeur van Orange Solar. “Naast façades zijn dat onder meer overkappingen en lichtstraten. In feite kan het overal toegepast worden waar het standaard zonnepaneel geen soelaas biedt.”

De fabriek van Orange Solar Specials heeft een productiecapaciteit van 40 megawatt of, afhankelijk van de gekozen formaten, 100.000 zonnepanelen per jaar. Orange Solar maakt in Roosendaal ook conventionele zonnepanelen.

orange solar

Bron: Orange Solar | Foto: Orange Solar