23-11-2015 07:05 | Door: Thijs ten Brinck

De Nederlandse leasemaatschappij MisterGreen spitst zich tot nu toe volledig toe op elektrische auto’s. Met MisterGreen Energy richt het bedrijf zich ook op de verhuur van energieopslag voor huishoudens.

Zodra Tesla zijn Powerwall-thuisaccu’s in Nederland introduceert, neemt MisterGreen Energy ze op in zijn leaseprogramma. Mark Schreurs, directeur van MisterGreen: “Waarschijnlijk kunnen de eerste huishoudens in het eerste of tweede kwartaal van 2016 van ons aanbod gebruik maken”.

“Het merendeel van ons vermogen zit nu al in accupakketten.”

Net zoals MisterGreen elektrische auto’s van meerdere merken in de lease aanbiedt, zal het bedrijf ook de systemen voor elektriciteitsopslag van verschillende merken gaan verhuren. Schreurs: “De accusystemen van Daimler zijn bijvoorbeeld straks ook bij ons te huur.”

Batterijleasebedrijf

Voor Schreurs is de stap in de thuisaccumarkt een vanzelfsprekende uitbreiding van het huidige businessmodel. “We zijn ook nu al een leasemaatschappij voor batterijen, er zitten alleen tot nog toe altijd wielen onder”, zegt Schreurs. “Van ons totale geïnvesteerd vermogen zit het merendeel in accupakketten.”

Tesla richt zich voor de uitlevering van de eerste Powerwall-systemen op Australië en Duitsland, daarna volgen ook andere Europese landen. De accupakketten hebben in de Verenigde Staten een adviesprijs van $ 3.000 of $ 3.500, voor respectievelijk 7 of 10 kilowattuur aan opslagcapaciteit. Wat de accu’s in Nederland in de lease gaan kosten, is nog niet bekend.

Foto: Tesla