25-11-2015 07:49 | Door: Thijs ten Brinck

Het Duitse energiebedrijf Steag investeert in zes grote accusystemen die het concern helpen de stroomnetten in Noordrijn-Westfalen en Saarland toekomstbestendig te maken.

Steag heeft het Koreaanse concern LG Chem opdracht gegeven om zes accu’s te plaatsen in de Duitse plaatsen Herne, Lünen, Duisburg-Walsum, Bexbach, Fenne en Weiher. De accu’s, alle zes even groot, hebben een totale capaciteit van 90 megawatt.

In 2017 moeten de zes accusystemen in bedrijf zijn.

De accu’s zijn bedoeld om de spanning en de frequentie op de stroomnetten stabiel te houden bij snel fluctuerende elektriciteitsproductie uit duurzame bronnen en een snel veranderend elektriciteitsgebruik.

Hoeveel opslagcapaciteit de systemen hebben is niet bekendgemaakt, in deze toepassing is vooral het vermogen dat de accu’s kunnen leveren en opnemen van belang. 

LG Chem sluit de lithiumion-accusystemen aan bij bestaande of afgedankte energiecentrales van Steag. Daarmee blijven de investeringen in nieuwe infrastructuur beperkt. De bouw begint midden 2016, in 2017 moeten alle zes systemen in bedrijf zijn.

Bron: Steag, Lg Chem | Foto: Matthias Ripp, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)