22-03-2013 17:07 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De kantoren van Apple maken voor 75 procent gebruik van duurzame energie. De CO2-uitstoot is echter wel aan het toenemen.

Dit blijkt uit het duurzaamheidsrapport van het Amerikaanse elektronicaconcern. Apple heeft als doelstelling om de gehele energievoorziening duurzaam te maken, maar maakt niet bekend wanneer dit doel moet worden behaald. Het afgelopen jaar is dit aandeel tot 75 procent gestegen, terwijl het in 2010 nog op 35 procent lag. De energievoorziening van de datacenters is al 100 procent duurzaam.

Apple kan echter niet overal positieve cijfers overleggen. In 2012 steeg de CO2-uitstoot namelijk tot 31 miljoen ton: een toename van 34 procent ten opzichte van 2011. Het bedrijf wijt deze groei aan de toename van producten, die voor 61 procent verantwoordelijk zijn voor de totale CO2-uitstoot. Ter vergelijking: de energiehuishouding van alle kantoren en gebouwen maakt slechts 2 procent van de totale CO2-uitstoot uit.

Eerder dit jaar kwamen de Amerikanen niet positief in het nieuws over hun toeleveranciers. Zo bleek na het onderzoeken van 55 toeleveranciers, dat bijna de helft de milieuregels overtrad.

Bron: Apple Foto: via Google