25-03-2013 09:55 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Rotterdam investeert €1,2 mln in energiebesparingsprojecten bij onder meer sportverenigingen. De gemeente loopt daarmee vooruit op landelijk beleid.

Tien sportclubs moeten als eerste energiezuiniger worden, meldt het college van de gemeente Rotterdam in een brief aan gemeenteraad.

Het collegevoorstel is een initiatief van het CDA in Rotterdam. Uit onderzoek van die partij bleek dat sportverenigingen nog veel winst kunnen halen uit duurzamere bedrijfsvoering. Als dat gebeurt, kan de contributie laag blijven en kunnen zoveel mogelijk Rotterdammers lid worden van een sportclub.

Hockeyvereniging Leonidas deed dat vorig jaar al door zonnepanelen te plaatsen. Daardoor wist de club 65 procent van de energievraag te dekken en zo een aanzienlijke besparing op de dagelijkse kosten voor het runnen van een sportvereniging te behalen.

"We starten dit jaar met tien sportverenigingen en gaan daarna door met zoveel mogelijk sportverenigingen. De verduurzaming van sportverenigingen past in een bredere inzet om bestaande gebouwen aanzienlijk te verduurzamen. Het programma daarover wordt in mei gepresenteerd," aldus verantwoordelijk wethouder Alexandra van Huffelen.

Bron: ANP Foto: Lambert Wolterbeek Muller via Flickr.com